Horeca

Cafea proaspat prajita pentru dimineti savuroase

on
august 3, 2021

Daca esti un fan al cafelei atunci trebuie sa stii cat mai multe detalii despre ea. O cafea proaspat prajita iti va putea indulci zilele lungi si mult prea obositoare. Ai nevoie de acest lichid uimitor daca vrei sa iti incepi ziua in forta.

Iata ce in mod sigur nu stiai despre cafea

Cafeaua a fost descoperita de etiopieni cam in jurul anului 800 d.H.

Cafeaua a fost descoperita de ciobanii etiopieni care isi hraneau caprele cu fructe din arbore de cafea si care au observat un comportament bizar si zburdalnic la acestea. In acel moment un calugar a facut o bautura din boabele arborelui de cafea si astfel a descoperit lichidul care l-a tinut treaza toata noaptea.

Cafeaua este cea de-a doua cea mai tranzactionata marfa de pe Glob

Conform Global Exchange cafeaua este cea mai bine tranzactionata marfa de pe Glob deoarece exista peste 25 de milioane de fermieri in peste 50 de tari care produc cafea.  Produsul care ocupa primul loc in topul celor mai tranzactionate marfuri de pe Glob este petrolul.

Brazilia este considerate cel mai mare producator de cafea

Brazilia este tara care produce 40% din totalul productiei de cafea din lume, de doua ori mai mult decat tarile care ocupa locul al doilea loc si al treilea precum Columbia si Vietman.

Cafeaua este mai eficienta daca este consumata in intervalul 09:30 – 11:30

In momentul in care consumam cafea corpul fiecaruia dintre noi elibereaza cortizol, un hormon care ne ajuta sa fim mai alerti. Acest hormon nu este eliberat pe tot parcursul zilei, ci din contra este recomandat sa iti sincronizezi cafeaua cu momentul in care hormonul nu este la nivelul sau maxim.

George Washington a inventat cafeaua instant

Chimistul George Constant Washington este cel care a facut un experiment folosindu-se de cafeaua uscata pentru a crea aceasta bautura delicioasa.  Primul sau brand de cafea instant a fost creata de el si purta numele de Red E Coffee.

Numele de cafea inseamna “ vin”

Cuvantul “cafea” provine de la “arabescu qahhwat al-bun” care inseamna vin de bob. Denumirea actuala a cuvantului a fost preluata de la olandezi si a purtat numele de koffie.

Cafeaua decofeinizata contine cofeina

O ceasca obisnuita de cafea contine de la 95 pana la 200 de miligrame de cofeina. O ceasca obisnuita de cafea decofeinizata contine de la doua pana la 12 miligrame de cofeina.

O cana de cafea contine 1 calorie

O ceasca de cafea neagra contine doar 1 calorie atata timp cat nu este indulcita cu lapte, siropuri sau frisca. Unele cafenele au bauturi care pot contine pana la 88 de grame de zahar si 600 de calorii.

Proporzioni Ottimali –  iti ofera cafeaua de care ai nevoie

Proporzioni Ottimali iti pune la dispozitie cafea boabe proaspat prajita care sa iti indulceasca diminetile. O cafea este o modalitate perfecta prin care iti poti incepe ziua. Poti savura o cafea in orice moment al zilei si poti avea parte de un plus de energie. Vei reusi sa iti incepi ziua cu mai multa energie.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi