Sanatate

Ce este extracția dentară și când este necesară

on
iulie 30, 2021

Lipsa unui dinte poate fi o adevărată problema pentru oricine. Cu toate astea extracția dentară este absolut necesară pentru a ne putea păstra sănătatea orală.

Motivele pentru care putem ajunge la extracția dentară

Dintele este grav afectat

Dacă un dinte este grav afectat de carie sau dacă a suferit o trauma va trebui să fie extras pentru a nu se crea mai multe complicații și ca dantura ta să poată fi sănătoasă din nou.

Înghesuirea dentară

Extracția dentară mai poate avea loc atunci când se realizează pregătirea pentru tratamentul ortodontic cu aparat dentar. În acest caz scopul ortodonției este acela de a alinia perfect dintii iar înghesuirea dentară nu va permite de cele mai multe ori asta.

Infecție

Infecția care nu este tratată la timp poate provoca leziuni grave ale pulpei dentare. De cele mai multe ori aceste infiectii se pot trata cu ajutorul tratamentului de canal dar în unele cazuri medicul dentist va recomanda extracția dintelui care nu mai poate fi salvat.

Boala parodontală

Boală parodontala afectează țesuturile de susținere ale dinților. În timp această problema poate duce chiar la mobilitatea lor.  Din cauza infecțiilor provocat de parodontoză, medicul dentist va recomanda extracția dinților.

La ce să te aștepți în timpul unei extracții dentare

În momentul în care se realizează extracția dentară medicul va verifica starea ta de sănătate. În cazul molarilor de minte incluși care necesită intervenție chirurgicală. Se vor realiza mici incizii în țesutul gingival și în osul care înconjoară dintele. Desprinderea de os și de ligament se realizează cu ajutorul unor instrumente. Dupa ce extracția este realizată zona este suturată.

Ce trebuie să faci și să nu faci după o extracție dentară

Este foarte important să urmezi întocmai toate indicațiile medicului stomatolog că să poți obține o vindecare corectă și rapidă și fără complicații.

  • Evita să mănânci înainte de a trece efectul anesteziei
  • În ziua intervnentiei este recomandat să ții ceva rece la exterior, pe obraz intermitent – 5 minute rece și 5 minute pauză
  • Evita efortul fizic timp de câteva zile
  • Nu fuma după intervențiile chirurgicale pana când se înlătura firele de sutură
  • Nu consuma alcool
  • Nu deschide larg gură și nu trebuie să faci mișcări bruște
  • Nu face baie fierbinte
  • Nu atinge rană cu limba

Care este perioada de vindecare?

Perioada de vindecare este de aproximativ 1-2 săptămâni. Pentru a te vindecă trebuie să urmezi întocmai indicațiile medicului stomatolog și medicația prescrisă astfel încât să ai parte de o vindecare completă. Medicul este cel mai în măsură să recomande înlocuirea dintelui extras cu un implant dentar.

Clinica Zâmbetul te ajută să ai parte de o extracție realizată calitativ

La Clinica Zâmbetul vei avea parte de cele mai bune servicii stomatologice. Echipa formată din medici cu experiență este întotdeauna pregătită să ofere cele mai bune rezultate. Cu siguranța orice problema medicală va putea fi tratată cu succes în această clinică și orice pacient va simți căldura și relaxarea care predomină în clinică.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi