Sanatate

Cele mai frecvente afecțiuni ginecologice la femei

on
mai 28, 2022

Fiecare femeie se confruntă la un moment dat cu o problema ginecologică. Din acest motiv trebuie să alegi o clinică ginecologică unde să îți poți trata cu succes toate problemele.

Găsește un medic cu care să poți discuta liber și care să îți înțeleagă nevoile. Este foarte importantă comunicarea și trebuie să ai încredere în medicul tău.

Iată care sunt cele mai frecvente afecțiuni ginecologice

Dismenoreea

Durerea menstruala poate apărea încă de la prima menstruație din acest motiv este recomandat un consult ginecologic. Este foarte important să te prezinți la medic dacă ai durere la menstruație. Acesta îți va oferi un plan de tratament adecvat pentru a reduce durerile menstruale.

Chisturi ovariene

Chisturile ovariene sunt mici săculeți cu lichid care se dezvoltă la nivelul ovarelor. Cele mai multe dintre ele sunt benigne. În marea majoritate a cazurilor acestea sunt de mici dimensiuni și se resorb fără tratament.

Boli cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală sunt produse de viruși, bacteria sau diferiți paraziți care colonizează tractul genital și care pot declanșa simptome neplăcute. Printre cele mai des întâlnite boli cu transmitere sexuală putem enumeră: Gonoreea, Chlamydia, Candida, Sifilis, Mycoplasma sau Papiloma Virsul Uman. Dacă nu sunt tratate din timp, aceste complicații pot duce la infertilitate.

Cele mai des întâlnite simptome sunt mancarimile, modificarea secretiilor vaginale , disconfort în zona genital sau dureri în timpul actului sexual.

Endometrioza

Acesta afecțiune este frecvent diagnosticată în cazul pacientelor fertile și poate duce în timp la infetilitate. Endometrioza  este o afecțiune în care țesutul similar celui din stratul intern uterin este prezent și în alte zone așa cum ar fi: ovarele, tubul digestiv, vezica urinară și peritoneu. Ai nevoie de un consult de specialitate și investigații suplimentare dar și cele mai bune soluții de tratament.

Fibroamele uterine

Acestea apar la femeile de vârstă reproductive și scad în dimensiuni că în cele din urmă să dispară la menopauza. Acestea pot fi unice sau multiple și pot avea diferite dimensiuni.

De cele mai multe ori, fibroamele uterine sunt situate în afară uterului, subseroase fie în grosimea peretelui uterin fie deformează cavitatea endometrială.

Simptomele acestei afecțiuni pot varia, la unele femei nu există niciun simptom pe când altele au sângerări vaginale sau discomfort pelvin.

Infecțiile urinare

Infecțiile urinare sunt cauzate de bacteria care colonizează la nivelul tractului unrinar inferit și sunt mult mai frecvente la femei decât la bărbați. Orice femei poate prezența o dată în viață o infecție urinară care poate recidivă.

Senzațiile pe care le poți avea sunt: senzație de usturime, arsură la urinare, disurie, urinări frecvente, dureri la nivelul abdomenului, urină urat mirositoare sau durere la contactul sexual.

Gyn Med este clinică de care ai nevoie

Gyn Med este clinica care îți va oferi cea mai bună echipa de medici ginecologici. Aici vei găși medicul care să îți ofere rezultatul pe care îl dorești și cu care să poți discuta cu sinceritate. Ai nevoie de un medic pe care să te poți baza și cu care să poți discuta deschis.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi