Restaurante & Pizzerii

Cele mai interesante aspecte despre pizza

on
decembrie 18, 2022

Pizza este cea mai populară mâncare din lume. Aceasta nu lipsește din meniul niciunui restaurant italienesc și cu siguranță și-a câștigat simpatia consumatorilor din întreaga lume. Cu siguranță și tu ai savurat la un moment dat o felie de pizza alături de prieteni sau de cunoștințe. Pizza este un preparat care se bucură de cea mai mare popularitate.

Iată ce trebuie să știi despre pizza?

Prima pizza a fost inventată la Napoli la începutul anilor 1500

Veniturile mici pe care oamenii din Napoli le aveau i-au determinat pe cetățeni să pună felii de roșii pe alutatul pe care îl acoperau cu brânză pentru a pregăti o masă ieftină pentru întreaga lor familie.  La acea vreme roșiile se considerau dăunătoare și din acest motiv, pizza era un aliment atât de ieftin.

Prima pizzerie a fost deschisă în Napoli în anul 1800

Prima pizzerie din lume a fost deschisă în Port`Alba din Napoli la finalul anilor 1800. Pizzeria purta denumirea Antica Pizzeria și pizza Margherita din acest loc a fost de numită după Regina Margherita a Italiei. În cazul în care îți dorești să te bucuri de o pizza autentică poți încerca această pizza.

Pizza a devenit populară în America după cel de-al Doilea Război Mondial

Foștii soldați din cel de-al Doilea Război Mondial care erau stationati în Italia obișnuiau să consume pizza așa că au adus această idee în Statele Unite și au contribuit la transformarea acesteia într-un fel de mâncare foarte popular până în zilele noastre.

Ai o mulțime de opțiuni disponibile

Atunci când alegi o pizza trebuie să o faci în funcție de anumite criterii.  Pizza este un preparat bogat și poți alege cele mai bune tipuri de pizza care să îți delecteze papilele gustative. Poți comanda un tip de pizza ideal pentru tine astfel încât să ai parte de un preparat sățios și sănătos.

1 din 6 bărbați mănâncă pizza în fiecare zi

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că 1 din 6 bărbați mănâncă pizza la micul dejun, la prânz sau la cină în fiecare zi. Potrivit unui studiu realizat, pizza este alegerea principala în rândul bărbaților.

O porție zilnică de pizza îți oferă mai mult de jumătate din licopenul de care ai nevoie

Licopenul este un antioxidant care te poate ajuta la prevenirea cancerului și a bolilor de inima. Licopenul predomină în pizza, sosul de roșii stă la baza gustului delicios cu care ești obișnuit. Roșiile au o concentrație foarte mare de licopen.

Pizzeria Celentano este pizzeria de care ai nevoie

Poți ajunge oricând la Pizzeria Celentano și te vei bucura de preparate de-a dreptul gustoase. Aici vei găsi  mai multe tipuri de pizza astfel încât să faci cea mai potrivită pentru tine și nevoile tale. Alege de fiecare dată o pizza care să aibă un gust complex și bogat.

Pizzeria Celentano este locul în care vei avea parte de o pizza gustoasă și sățioasă. Aici te vei bucura de cele mai delicioase și savuroase tipuri de pizza.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi