Monden & Lifestyle Sanatate

Cum alegi un psihoterapeut?

on
decembrie 28, 2022

Atunci când te-ai decis să mergi la un psihoterapeut trebuie să ai o experiență bună din prima. Este important să faci o alegere bună pentru tine și pentru nevoile tale astfel încât experiența în sine să fie una perfectă.

Psihoterapeutul este acea persoană în care poți avea încredere și care te va ajuta să te cunoști mai bine. Alege de fiecare dată un psihoterapeut care să se ridice la înălțimea așteptărilor și cu care să poți discuta deschis.

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când alegi un psihoterapeut

Confidențialitatea

Confidențialitatea este cheia, unui psihoterapeut trebuie să îi povestești lucuri pe care nu ai curajul să le spui sau pe care le-ai ținut foarte bine ascunse. Ai nevoie să te simți în siguranță și să poți discuta cu terapeutul tău.

Terapeutul nu poate fi prietenul tău

Sesiunea de terapie este una în care poți discuta deschis despre problemele pe care le ai. Dacă până acum nu ai avut curajul să te deschizi față de anumite persoane din viața ta acum este cazul să o faci. Toate acele lucruri pe care le-ai ținut ascunse sunt ca niște locuri în care nu voiai să ajungă nimeni.

Chiar dacă vei merge o perioadă bună de timp la ședințele de psihoterapie nu te poți împrieteni cu terapeutul tău. Nu trebuie să știi detalii despre viața personală a acestuia ci din contră, să te focusezi pe problemele tale și pe ce trebuie tu să rezolvi.

Psihoterapeutul te ghidează să ajungi singur la cale

Psihoterapeutul nu îți  poate rezolva problemele pe care le ai oricât de mult îți dorești asta. Acesta te va ghida în schimb în rezolvarea tuturor problemelor pe care le ai. Indiferent de natura acestora trebuie să știi că psihoterapeutul nu îți va da un răspuns ci din contra, te va ajută să găsești cele mai bune soluții.

Este important să te simți bine cu terapeutul tău

Ca să poți merge cu încredere la ședințele de psihoterapie este necesar să te înțelegi bine cu terapeutul tău. Discută cu acesta cu încredere și nu trebuie să îți fie teamă să îi povestești ce se petrece cu tine.

Poți apela la un psihoterapeut recomandat de o prietenă sau de un membru al familiei. Este important să alegi pe cineva de încredere cu care să colaborezi cu plăcere.

Cum știi că terapia funcționează pentru tine?

Ei bine, știi că terapia funcționează pentru tine atunci când vezi schimbări în viața ta. Dacă deciziile pe care le iei sunt mai bune sau dacă analizezi cu mai multă răbdare anumite situații vei știi că terapia funcționează.

Ca să poți vedea rezultatele pe care le dorești trebuie să mergi la terapie o perioada mare de timp. Nu vei avea parte de rezultatele mult dorite dacă vei face terapie doar câteva săptămâni.

Psihoterapetul Lucreția Preda este cel pe care îl cauți

Psihoterapeutul Lucreția Preda este cea care te poate ajuta să ai parte de cele mai bune rezultate. Vei avea parte de o experiență pe cinste și cu siguranță vei reveni la ea ori de câte ori va avea nevoie de aceasta.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi