Sanatate

Cum ar trebui să aibă loc prima experiență într-un cabinet ginecologic

on
ianuarie 17, 2023

Un prim consult ginecologic este cu siguranță unul destul de stânjenitor. Chiar chiar privești acest eveniment cu teamă și rușine ar trebuie să treci peste și să nu îți faci prea multe griji.

Consultul va consta într-o discuție liberă în care vei primi răspunsurile la întrebările pe care le ai.  Evaluarea pe masa ginecologică nu va fi una dureroasă și durează câteva clipe. Din acest motiv trebuie să alegi o clinică de ginecologie care să se ridice la înălțimea așteptărilor.

Regulile esențiale pentru dotarea unui cabinet ginecologic

Cabinetul medical trebuie să aibă în dotare următoarele:

  • Sala de tratamente dotată cu chiuvetă
  • Spații de depozitare
  • Grup sanitar
  • Sala de așteptare

Cabinetele medicale trebuie să fie dotate cu un mobilier adecvat, cu un dulap pentru instrumentarul steril, măsuță pentru pregătirea prelevării și măsuță pentru depozitarea temporară a fluidelor prelevate.

Nu aștepta să ai o problemă pentru a merge la ginecolog

Este recomandat ca fetele cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani să realizeze primul consult medical. Această prima  consultație trebuie să te facă să te simți mai confortabilă astfel încât să poți discuta despre lucruri precum:

  • Boli cu transmitere sexuală
  • Sângerarea menstruală
  • Act sexual
  • Modificarea aspectului secreției vaginale

Medicul ginecolog este cel mai în măsură să te sfătuiască cu privire la metodele de prevenție a bolilor cu transmitere sexuală dar și asupra metodelor de contracepție. Este foarte important să știi care sunt schimbările care au loc în corpul tău pentru a știi cum să procedezi pe parcurs.

Fă-ți anual investigații ginecologice

Afecțiunile ginecologice care sunt descoperite târziu sau care nu sunt tratate la timp pot afecta sistemul reproducător pe termen lung și pot avea efecte ireversibile asupra sănătății ginecologice.

Este foarte important să mergi anual la controlul ginecologic de rutină pentru a putea depista la timp care sunt problemele cu care te confrunți. În plus poți oricând solicita părerea unui medic ginecolog care să îți ofere informațiile de care ai nevoie atunci când ai o problema de sănătate.

Cum scapi de teama de a merge la consultul ginecologic?

Chiar dacă ai emoții sau dacă te simți inconfortabil trebuie să știi că este absolut normal. Bineînțeles că nu trebuie să uiți faptul că în spatele unui medic se află un om care interacționează zilnic cu mai multe persoane și care știe cum să își facă meseria cu mult profesionalism.

Poți chiar să îți rogi mama sau o prietenă să te însoțească pentru ca tu să ai mai multă încredere în tine. Dacă te  liniștește gândul că vei avea aproape pe cineva drag atunci nu trebuie să îți mai faci  griji în această privință.

Gyn Med este clinica ginecologică din Craiova în care trebuie să ajungi

Gyn Med este clinica în care trebuie să ajungi dacă vrei să ai parte de cele mai bune rezultate. Sănătatea ta este importantă și trebuie să știi să ai grijă de ea. Gyn Med este clinica în care te poți prezenta mereu și care îți va aduce cele mai bune rezultate. Aici vei găsi medici care să fie atenți cu nevoile tale și care să îți ofere răspunsuri la toate întrebările pe care le ai.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi