Stomatologie

Cum are loc inserarea implantului dentar?

on
ianuarie 30, 2023

Inserarea unui implant dentar este o procedură chirurgicală care necesită atât abilități stomatologice, cât și chirurgicale din partea medicului stomatolog. Înainte de a începe procedura, pacientul va fi evaluat pentru a se asigura că este un candidat potrivit pentru implant și va fi informat despre riscurile și beneficiile procedurii.

Ce implică inserarea implantului dentar?

În primul rând, se face o incizie în gingie pentru a expune osul maxilar sau mandibular. Apoi, se face un gaură în osul gingiei pentru a plasa implantul. Implantul este fabricat din titan și este proiectat să funcționeze ca o rădăcină artificială pentru dintele pierdut.

După ce implantul este plasat în os, acesta va fi acoperit cu o plasă și gingia va fi suturată pentru a-l proteja. Acest proces poate dura între 30 minute și 2 ore în funcție de numărul de implanturi și de complexitatea cazului.

După inserarea implantului, va urma procesul de osteointegrare. Acest proces poate dura între 3 și 6 luni în funcție de calitatea osului. După ce implantul și osul s-au unit, se poate face o evaulare a danturii și se poate face o proteză sau un dinte artificial care se va fixa în implant.

Este important ca pacientul să respecte un regim de igienă orală riguroasă și să meargă la controale regulate după procedură pentru a se asigura că implantul este stabil și că nu există infecții sau alte probleme.

Procedura de inserare a implantului dentar poate fi o opțiune eficientă și durabilă pentru a înlocui dinții pierduți, dar este important să discuți cu medicul tau despre riscurile și beneficiile acestei proceduri înainte de a lua o decizie.

Cum îți poate îmbunătăți viața implantul dentar?

Implantul dentar este o opțiune populară pentru a înlocui dinții pierduți sau deteriorați. Acesta poate îmbunătăți aspectul estetic al danturii, funcționarea masticatiei și poate preveni pierderea osului în zona respectivă.

În primul rând, implantul dentar poate înlocui un singur dinte sau mai mulți dinți pierduți, refacerea esteticii danturii și a zâmbetului. Acest lucru poate ajuta foarte mult la creșterea încrederii și la dezvoltarea unei stime de sine mai mare.

În al doilea rând, implantul dentar poate ajuta la menținerea sănătății generale a gurii. Dinții pierduți pot duce la modificări ale maxilarului și poziției dinților, dar și la probleme cu masticația și digestia. Implantul dentar poate ajuta la refacerea funcției masticatorii și a posibilității de a mesteca alimentele în mod corespunzător.

În al treilea rând, implantul dentar poate preveni pierderea osului în zona respectivă. Dinții pierduți pot duce la reabsorbtia osului, dar implantul dentar poate stimula regenerarea și menținerea osului.

În cele din urmă, implantul dentar poate fi o opțiune durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați. Cu îngrijire adecvată și vizite regulate la dentist, implantul dentar poate dura mulți ani sau chiar toată viață.

În concluzie, implantul dentar poate îmbunătăți viață prin refacerea esteticii danturii, funcționarea masticatiei și prevenirea pierderii osului. Este important să optezi încă de la început pentru o clinică precum Clinica Zâmbetul și vei avea parte de cele mai bune rezultate.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi