Food Restaurante & Pizzerii

Descoperă mai multe informații despre Pizza Margherita

on
februarie 24, 2022

Pizza Margherita este recunoscută pentru simplitatea ei. Această pizza a fost botezată în funcție de regina italiană. Este o pizza care nu conține foarte multe ingrediente dar care are un gust unic. Cu siguranță pizza Margherita este un produs care poate cuceri pe oricine cu forma sa aparte și cu aspectul unic și delicios.

Pizza Margherita este renumită pentru aspectul său unic

În anul 1861 regele și regina Italiei au decis să facă o vizită în Napoli, fosta capitală a Regatului de Sud pentru a intra în grațiile supușilor din partea joasă a acesteia. Regina care stătea la Palatul Capodimonte din Napoli s-a îmbolnăvit din cauza preparatelor franceze care alcătuiau alimentația de baza. Aceasta a decis să îl cheme pe cel mai renumit bucătar din Napoli, și anume Raffaele Esposito și l-a rugat să îi prepare trei tipuri de pizza în bucătărie regală.

Acesta a adus o pizza cu  usturoi, o pizza anșoa și un simplă. Această pizza din urmă a cucerit-o complet pe regina Margherita deși era compusă doar din trei ingediente și anume: mozzarella, busuioc și roșii proaspete. Brânză albă, busuiocul și roșiile reprezentau culorile steagului italian.

În onoarea reginei, Esposito a numit această pizza “ Margherita”. Faima lui Esposito a continuat să crescă și dupa ce regina a plecat din Napoli.  Aceasta i-a scris o scrisoare lui Esposito în care îi mărturisea cât de mult îi plăcuse pizza. Pizzeria lui Raffaele Esposito funcționează și în prezent în Napoli sub denumirea Brandi iar scrisoare este expusă, orice persoană care trece pragul acestui loc poate citi scrisoara. Este semnată de Camillo Galli, unul din sfetnicii reginei.

Pizza Margherita s-a răspândit în toată Europa chiar și peste ocean datorită imigantilor italieni.

Motivele pentru care trebuie să consumi pizza Margherita

Este foarte gustoasă

Pizza Margherita este foarte gustoasă, până la urmă este pâine cu roșii și brânză și nu are cum să nu îți placă. Este cea mai simplă gustare care este realizată la cuptor cu cele mai bune ingrediente. Gustul acesteia este de-a dreptul savuros și te vei bucura de ea în întregime.

Este perfectă pentru orice persoană

Pizza Margherita este un preparat clasic cu care nu ai cum să dai greș. Aceasta poate fi consumată atât de persoanele care sunt lacto-vegetariene cât și de cei gurmanzi care adoră să mănânce.  Nu este un preparat complicat și din acesta cauza poate fi consumat cu încredere de oricine.

Merge la orice masă

Pizza Margherita este un preparat care se poate consuma atât la micul dejun cât și seară la cină. Nu ai cum să dai greș cu această pizza atât de celebra și de unică pentru gustul ei.

Este o varianta mai ușoară

Atunci când vrei să servești masa și îți dorești să te bucuri de un preparat gustos și sănătos pizza Margherita este perfectă pentru tine. O poți consuma la prânz în timp ce lucrezi sau te poți bucura de ea pe timpul serii atunci când vrei să servești masă dar nu vrei să consumi un preparat mult prea încărcat.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi