Sanatate Stomatologie

Implantul dentar este un procedeu medical complex

on
februarie 25, 2023

Implantul dentar este un procedeu medical complex, care implică înlocuirea unui dinte lipsă sau deteriorat printr-o proteză dentară artificială. Procedura constă în implantarea unui șurub metalic (de obicei din titan) în osul maxilarului sau mandibulei, pe care se fixează o proteză dentară. Această proteză este concepută astfel încât să se potrivească perfect cu formă și culoarea dinților naturali, restabilind astfel funcționalitatea și aspectul danturii.

Un implant dentar este foarte important pentru sănătatea ta, deoarece îți permite să îți menții dantura funcțională și estetică, cu efecte pozitive asupra stării tale generale de sănătate.

Motivele pentru care implantul dentar este important pentru sănătatea ta

Implantul dentar previne pierderea osoasă

Atunci când un dinte natural este pierdut, osul maxilarului sau mandibulei care susținea rădăcina dinților începe să se retragă și să se atrofieze. Asta poate duce la pierderea osului și a țesuturilor moi, precum și la o modificare a formei feței și a profilului.

Prin implantul dentar, osul este stimulat să crească și să se regenereze în jurul șurubului metalic, protejând astfel structura osoasă și împiedicând atrofia osoasă.

Implantul dentar îmbunătățește calitatea vieții

Lipsa unui dinte poate duce la dificultăți în vorbire, mestecare și înghițire, ceea ce poate afecta calitatea vieții tale. Prin implantul dentar, îți poți recăpăta funcționalitatea danturii și poți mânca și vorbi fără dificultăți. De asemenea, o dantură sănătoasă și frumoasă poate îmbunătăți încrederea în sine și stimă de sine.

Implantul dentar previne afecțiunile gingivale și ale dinților învecinați

Atunci când un dinte este lipsă, spațiul liber poate fi ocupat de bacterii și depuneri alimentare care pot duce la inflamații gingivale și carii dentare învecinate. Prin implantul dentar, spațiul este umplut cu un dinte artificial, ceea ce previne aceste afecțiuni și ajută la menținerea igienei dentare optime.

Implantul dentar poate preveni apariția problemelor de sănătate generală

Cercetările arată că problemele dentare, cum ar fi gingivita și parodontita, pot avea legătură cu afecțiuni generale de sănătate, cum ar fi boli de inimă, diabet și osteoporoză.

Cum poți avea grijă de implantul dentar?

Un implant dentar este o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților pierduți sau deteriorati. În cazul în care ai deja un implant dentar, ori urmează să îți fie implantat, este important să știi cum să ai grijă de el pentru a te asigura că va rezista o perioada cât mai lungă de timp.

Spală-ți dinții de cel puțin două ori pe zi

O igienă orală bună este crucială pentru a preveni infecțiile și problemele la nivelul implantului dentar. Este important să îți speli dinții de cel puțin două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor. De asemenea, ar trebui să foloseșți ața dentară în fiecare zi pentru a curată între dinți și să utilizezi un irigator oral pentru a elimina resturile alimentare și bacteriile de la nivelul implantului dentar.

Evita alimentele dure și lipicioase

Unele alimente pot pune presiune pe implantul dentar și pot cauza deteriorarea acestuia. Evita alimentele dure și lipicioase, cum ar fi nucile, carnea tare, bomboanele tari și gumă de mestecat. Înlocuiește-le cu alimente moi și ușoare, cum ar fi legumele fierte, fructele moi și supele.

Vizitează-ți dentistul regulat

Este important să vizitezi dentistul regulat pentru a verifica starea implantului tău dentar. Dentistul va examina implantul și va verifica dacă există semne de infecție sau probleme. De asemenea, vei primi sfaturi cu privire la îngrijirea implantului tău dentar și la evitarea problemelor.

Dent Priority este clinica care are grijă de tine și de zâmbetul tău.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi