Sanatate

Implantul dentar – etape și sfaturi

on
octombrie 11, 2021

Implantul dentar este o metodă modernă de înlocuire a dinților lipsa sau pe cei care se află într-un stadiu avansat de deteriorare și nu mai pot fi salvați. Acesta se poate păstra în stare perfectă o perioada cât mai mare de timp și are toate funcțiile și caracteristicile unui dinte natural. Cu siguranță implantul este recomandat de medicii dentist din întreagă lume.

Etapele înserării implantului dentar până la perioada de vindecare

Consultația

În timpul consultației  se va stabili dacă pacientul este potrivit sau nu pentru realizarea acestei intervenții. Medicul implantolog va analiza radiografia panoramică în care apare poziția tuturor dinților dar și starea de sănătate a pacientului. Acesta va determina volumul de os disponibil și este necesară o radiografie 3D a osului în care va fi inserat implantul. Situațiile în care implantul dentar nu este indicat sunt foarte rare.

Planul de tratament

Medicul implantolog va trage o concluzie în urmă consultației și a analizării tuturor informațiilor și a consultării cu medicul stomatolog care urmează să facă lucrarea protetică. Planul de tratament va cuprinde toate intervențiile necesare pentru a se ajunge la rezultatul mult dorit.  Timpul estimat este și el la fel de important.

Anestezia și intervenția chirurgicală

Succesul implantului dentar depinde de 3 factori, mai exact: materialul biologic al pacientului, calitatea materialelor utilizate dar și experiență medicului. Pe toată perioada procesului de înserare a implantului vei fi anesteziat asta înseamnă că nu vei avea parte de dureri în timpul intervenției.

Medicul implantolog îți va face o incizie la nivelul gingiei pentru a expune osul în care se va insera implantul dentar. După care  se va crea un canal în osul alveolar în care se va insera implantul. În cazul în care medicul stomatolog este de părere că volumul de os nu este suficient, acesta va recomandă o adiție osoasă pentru a mari volumul de os. În acest mod implantul dentar va avea parte de stabilitatea necesară pentru a susține coroana dentară. În general, această intervenție durează între 20 și 30 de minute.

Îndepărtarea firelor

După ce a fost introdus implantul, la o perioada de 7 zile se vor scoate firele. Asta înseamnă că te vei putea bucura din nou de dantura ta.

Perioada de vindecare

Printre etapele implantului dentar care durează mai mult timp se mai numără si cea în care implantul dentar trebuie să se integreze în os. Această etapă durează de cele mai multe ori între 3 și 4 luni. În această perioada implantul dentar va face corp comun cu osul pacientului și se va realiza osteointeegrarea.

Implantul va fi acoperit de gingie pentru că zona să fie tot mai protejată de pătrunderea bacteriilor și a resturilor alimentare care pot provoca infecție și care în timp va duce la stabilitatea implantului.

Clinică Zâmbetul te ajută să ai o dantură completă

Dacă vrei să ai parte de o dantură sănătoasă și frumoasă atunci trebuie să apelezi la serviciile oferite de Clinica Zâmbetul. În acest mod vei reuși să ai parte de un zâmbet perfect și fără probleme.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi