Sanatate Stomatologie

Implanturi dentare și tehnicile moderne: Cum a evoluat această procedură

on
august 31, 2023

Pierderea dinților poate afecta semnificativ calitatea vieții unei persoane, având un impact asupra aspectului estetic, funcționalității și sănătății orale în ansamblu. În acest context, implanturile dentare au devenit o opțiune tot mai populară pentru înlocuirea dinților pierduți. Acestea reprezintă o soluție durabilă, eficientă și estetică, care restabilește nu doar aspectul zâmbetului, ci și funcțiile masticatorii și vorbitoare.

Un implant dentar constă într-un mic șurub din titan sau aliaje similare, care este introdus în osul maxilarului sau al mandibulei, unde un dinte lipsă necesita înlocuire.

Procesul de implant dentar implică următoarele etape:

  • Evaluarea Inițială: Medicul dentist evaluează starea generală a pacientului și efectuează radiografii pentru a determina cantitatea și calitatea oaselor disponibile pentru implant. Acest pas este crucial pentru succesul procedurii.
  • Plasarea Implantului: Prima intervenție constă în plasarea șurubului de implant în os, sub anestezie locală sau generală, în funcție de complexitatea cazului. Acest șurub acționează ca o rădăcină artificială și se integrează treptat în os printr-un proces numit osteointegrație.
  • Perioada de Vindecare: Osteointegrația poate dura câteva luni, perioadă în care osul crește în jurul implantului, asigurându-i stabilitatea necesară pentru suportarea coroanei dentare.
  • Fixarea Coroanei: După ce implantul se integrează bine în os, o coroană dentară personalizată, care imită aspectul și funcționalitatea unui dinte natural, este fixată deasupra șurubului. Aceasta este realizată din materiale durabile și rezistente.
  • Îngrijirea Ulterioară: O igienă orală riguroasă și vizitele regulate la medicul dentist sunt esențiale pentru menținerea sănătății implantului și a dinților înconjurători.

Avantajele implanturilor dentare:

  • Durabilitate și longevitate: Implanturile dentare pot rezista o viață întreagă cu îngrijire corespunzătoare.
  • Stabilitate și confort: Implanturile oferă stabilitate similară cu dinții naturali, asigurând confort în masticatie și vorbire.
  • Estetică deosebită: Coroanele dentare sunt create să se potrivească perfect cu dinții existenți, asigurând un aspect natural al zâmbetului.
  • Prevenția recesiunii oaselor: Implanturile stimulează osul, prevenind pierderea și recesiunea acestuia în zona înlocuirii.

Clinica Zâmbetul îţi oferă cel mai calitativ implant dentar

Clinica Zâmbetul se situează în fruntea tehnologiei și expertizei în implantologie dentară. Oferind o gamă completă de servicii, de la consultanță până la urmărirea post-operatorie, clinica pune accentul pe confortul și satisfacția pacientului.

Ce face ca implanturile dentare de la Clinica Zâmbetul să fie de înaltă calitate? În primul rând, selecția riguroasă a materialelor. Implanturile sunt confecționate din titan medical de calitate superioară, ceea ce asigură o compatibilitate excelentă cu organismul uman și o rezistență sporită în timp.

Pe lângă materialele de cea mai bună calitate, Clinica Zâmbetul utilizează tehnologii de ultimă generație în toate etapele procedurii de implant dentar. Imagistica avansată, cum ar fi tomografia computerizată, permite medicilor să evalueze cu precizie structurile osoase și să planifice inserarea implanturilor în cele mai optimale poziții. Acest lucru contribuie la minimizarea riscurilor și la creșterea ratei de succes a implanturilor.

Un alt aspect esențial în calitatea implanturilor dentare oferite de Clinica Zâmbetul este expertiza medicală a echipei. Medicii sunt bine pregătiți și au o vastă experiență în efectuarea procedurilor complexe de implantologie dentară. Fiecare etapă a intervenției este efectuată cu atenție și precizie, de la pregătirea pre-operatorie până la fixarea coroanelor sau protezelor dentare finale.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi