Sanatate

Motivele pentru care poți apela la masaj terapeutic

on
august 30, 2023

Masajul terapeutic este recomandat pentru refacerea musculaturii obosite și agresate de efort sau de trauma. Dacă de doare spatele de la prea mult stat pe scaun  sau dacă ai  suferit  o accidentare atunci este clar că ai nevoie de recuperare. Masajul terapeutic este cel care reușește să te pună mai repede pe picioare și care să îți permită să te bucuri de o mobilitate mai mare.

Masajul terapeutic este utilizat împotriva durerii acute

Dacă suferi de durere acută din varii motive este  clar că ai nevoie de un masaj terapeutic. Cele mai frecvente dureri acute includ leziuni, intervenții chirurgicale, suprasolicitare musculară dar și tensiune musculară.

Durerea se creează atunci când receptorii din piele simt că ceva nu este tocmai în regulă. Receptorii trimit un semnal către creier astfel încât acesta să poată trimite un mesaj nervilor. Durerea poate determina creșterea nivelului de stres,  scade nivelul de relaxare și determina apariția sentimentelor de frustare și de anxietate.

Terapeuții foloses masajul în tratarea durerii acute iar nivelul de relaxare crește.

Masajul terapeutic este utilizat în durerea cronică

Durerea cronică poate fi redusă în mod considerabil cu ajutorul masajului terapeutic.  Cele mai frecvente cauze ale durerii cronice sunt leziunile sau bolile pe termen lung.  Durerea cronică poate apărea în orice parte a corpului și poate crește nivelul de stres. Anxietatea se va instala și de cele mai multe ori poate ajunge chiar la depresie. Un masaj terapeutic are că scop principal de a perturba ciclul durerii pentru a o reduce și de a ameliora durerea.

Masajul terapeutic este recomandat după o accidentare

Masajul terapeutic are un rol important în procesul de reabilitare după o accidentare.  Masajul încurajează mișcarea circulatorie a sângelui și relaxează foarte mult musculatura.

recuperare medicala alin burileanu prokinetic

Masajul terapeutic ajută foarte vindecarea după o accidentare și la o recuperare mai ușoară.

Masajul terapeutic este recomandat după o operație

Mesajul terapeutic este necesar după o intervenție chirurgicală. După o operație vei putea resimți uneori durere sau  o ușoară inflamație iar în acele cazuri pot rămâne cicatrici. Masajul terapeutic poate  ajuta foarte mult o persoană după operație și poate încuraja creșterea vindecării.

Mesajul terapeutic te ajută împotriva stresului

Stresul este un răspuns fizic care afectează modul în care te simți și care îți poate afecta corpul.  Stresul este cauzat de eliberarea hormonilor stresului în organism. Atunci când corpul este stresat, mușchii se vor încorda.

Stresul devine un efect fizic și mental care duce în timp la dureri cronice și în organism.

Care este frecvența masajului terapeutic?

Masajul terapeutic are rolul de a oferi rezultatul mult dorit. Sunt unele persoane care suferă de afecțiuni  ale aparatului locomotor se recomandă să aibă parte de masaj terapeutic.

Durata ședinței de masaj terapeutic diferă în funcție de afecțiunile aparatului locomotor și este recomandat că această să dureze într 15 și  90 de minute.

Prokinetic este clinica care poate avea grijă de tine

Apelează cu încredere la Prokinetic și vei avea cele mai bune rezultate. Prokinetic este cu  siguranță clinica care va avea grijă de sănătatea ta.

TAG-URI
RELATED POSTS

SCRIE UN COMENTARIU

Dan Flueran
Craiova, Romania

Promovarea in mediul online prin intermediul articolelor si advertorialelor, iti creste in mod direct traficul pe site si vanzarile. Promovarea afacerii tale online este doar la un click distanta.

Reclame
Socializeaza cu noi